Tälle sivustolle on kerätty Helsingin lasten, nuorten ja perheiden palveluja koskevia tietoja. Tietoja voi etsiä alueittain ja ikäryhmittäin. Kun valitsee samanaikaisesti yhden alueen ja yhden ikäryhmän, voi esim. hakea koillisen alueen lasten vanhemmille suunnatut palvelut. Sivusto on kehitetty verkostoyhteistyönä osana Helsingin Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa. Sivuston tietojen päivittämisestä huolehtivat eri tahot, joita koskevaa tietoa sivustolle on laitettu. Sivuston kehittämistä koordinoi Helsingin kaupunki. Voit lähettää ideoita sivuston kehittämiseen liittyen osoitteeseen mikko.suonsyrja(at)hel.fi tai markus.salonen(at)hel.fi.

Taustaa

Idea sivuston kehittämiseksi syntyi vuonna 2010, kun Vuosaaren alueen lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen töitä tekevät totesivat, että palveluita koskevat tiedot olivat pirstaleisesti eri puolilla nettiä ja niitä oli vaikea löytää. Arveltiin, että palveluohjausta voitaisiin tehostaa helposti sillä, että koottaisiin tiedot yhteen. Ensimmäinen versio palveluoppaasta tehtiin Hyvinvointia moniammatillisella yhteistyöllä (HYMYT) -hankkeessa paperimuotoisena ja sitä jaettiin verkostoseminaareissa.

Jatko

Jatkossa pyritään siihen, että kukin toimija voi itse korjata sivustolla olevia toimintaansa koskevia tietoja. Tämä onnistuu siten, että kukin toimija saa pyytäessään päivitystunnukset toimintaansa koskevalle sivulle. Lähtökohtana on, että sivustolta löytyy linkit sellaisille sivuille, joita eri toimijat joka tapauksessa päivittävät, jolloin hyvinvoinninpalveluopas.fi-sivusto toimii porttaalina.

Jos haluat tehdä sivuille osion, jossa esitellään edustamaasi lasten, nuorten tai perheiden palvelua, pyydä päivitystunnukset osoitteesta kalle.hakkola(at)gmail.com. Hakkola ylläpitää toistaiseksi sivuja yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. 

hymyt kuvitus 4 

TulostaSähköposti